Explore

EXPLOREAZA STATIUNEA MAMAIA

Povestea statiunii Mamaia

Incepe in anul 1905, cand pe fasia de pamant dintre mare si lacul Siutghiol incepe constructia primelor amplasamente turistice de pe litoral. Statiunea a fost inaugurata un an mai tarziu, pe data de 28 august 1906. Mica statiune, denumita popular “bai de mare”, a devenit in scurt timp oaza de liniste si relaxare a elitelor vremii, dar si a familiei regale, fiind vizitata de un numar record de turisti. Pentru a facilita accesul in statiune, autoritatile vremii construiesc o cale ferata care face legatura intre Mamaia si gara din Constanta, pe traseul de astazi al bulevardului Mamaia. Statiunea cunoaste o "inflorire" accelerata in perioada interbelica, atunci cand renumele sau trece granitele tarii. Este momentul in care apar primele constructii importante ale statiunii, amintind aici Castelul Cara-Dalga, resedinta de vara a regalitatii, Cazinoul, vila Albatros (prima unitate de cazare de la malul marii) si Hotel Rex. Spre sfarsitul anilor '50 apare al doilea hotel de pe litoral, denumit Bucuresti (actual Iaki). Mamaia continua sa se dezvolte intr-un ritm accelerat in era comunista, atunci cand se construiesc multe dintre hotelurile statiunii: Patria, National, Dorna, Bicaz, Astoria, Riviera, Metropol, Majestic, Mercur, Minerva, etc. In anii '80, Mamaia continua sa se extinda si devine un paradis al turistilor din fostul bloc sovietic. Anii '90 aduc un declin al statiunii, dar cu trecerea anilor Mamaia isi recapata renumele de “perla litoralului romanesc”.

Unde se pot distra copiii in Mamaia ?

Poti sa mergi cu ei la Aqua Magic, primul parc din tara cu instalatii acvatice moderne. Dar ai si a doua optiune, parcul de distractii Luna care este plin de jocuri si lumini colorate si are instalatii adecvate tuturor varstelor. De asemenea, daca vrei distractie la cele mai inalte standarde de calitate, incearca noul complex JT Watersports.

Activitati

Te bucuri de sporturile de apa. De la plimbari cu hidrobicicleta, ridicari cu parasuta, windsurfing si yachting, tractari cu banana, plimbari cu skijet, ski nautic, scufundari si plimbari cu barci cu vele, Mamaia le are pe toate.

FACI SPORT PE TERENURI SAU PE PLAJA

Aduna-ti prietenii la o partida de tenis pe terenurile complexul IDU. Iar daca-ti place voleiul, pe plaja Mamaia sunt organizate terenuri de volei de care te poti bucura gratuit.

TE RELAXEZI PE PLAJA

Ai confort deoarece o mare parte a plajei este amenajata cu sezlonguri si umbrele de care te poti bucura

VIZITEZI INSULA OVIDIU

Invaluita de legende ale trecutului, insula este astazi un minunat complex turistic care cuprinde un restaurant, locuri de cazare si o gradina superba. Pe insula poti ajunge cu vaporasul care pleaca din zona Cazinoului la intervale de timp stabilite.

TE PLIMBI CU TELEGONDOLA

Vei admira imprejurimile de sus timp de 7 minute de la o inaltime de 50 de metri, pe o distanta de 2 kilometri.

FACI O PROMENADA PE FALEZA

Inchisa traficului auto, faleza statiunii Mamaia este marginita de terase si hoteluri frumoase, spatii verzi, galerii comerciale, magazine cu suveniruri si plaja cu nisip fin. Dintre zonele de promenada cele mai cunoscute, amintim zonele Perla si Cazino.

FACI CUMPARATURI IN SATUL DE VACANTA

Aici gasesti tarabe cu suveniruri, galerii comerciale si restaurante cu specific romanesc, amenajate in casute inspirate din diferite zone ale tarii.